22 December 2010

warna warni kehidupan

Alkisah kehidupan memang banyak berubah sejak setahun yang lalu. hehe. Menjadikan diri seakan-akan tua sebab tak update blog.kihkih. Tapi nekad nak update blog and menjadi blogger tegar bermula 2011. Jadi untuk menjinakkan diri kembali, mari bercerita status terkini.

Ok since menjadi housewife berjaya (sempat kerja cikgu skolah menengah kejap for 5 months ;p) I akan memulakan kerjaya baru bersama status baru iaitu ibu ;p
Pastinya mencabar. ya! takut sebenarnya yer hahahaha. Tak apa pedulikan..ianya akan menjadi enteng lama kelamaan yaa.. ;p
Ni sekarang ni mission nak live life to the fullest. lepas abis berpantang (agak depressed masa 1st 2weeks berpantang tu), nekad nak kembali beraksi di gelanggang blogging, dan segalanya. life seakan-akan pudar gitu.
FYI, kami dah setahun kawin. super happy!! tho sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri kan, ada jugak aksi-aksi drama swasta gaduh dan tangisan kecil serta rajuk hehehehe..sang suami egois, sang isteri emosi kihkihkih. Tapi kami sangat bahagia ada Darin. Main agah2 3 orang. Pastu nyanyi sama-sama. Cuma belum jadi kindergarden je rumah ni.
Ok pasni, I and Anas nak kena cari rumah baru. Sebab me dah nak start kerja and Angah maybe nak let go kuarters ni sbb dia nak duduk rumah sendiri kat Ampang. Gitu la kononnya. So misi mencari rumah bermula sekarang..Bangi,Kajang atau Cheras? ermm..single atau double storey? Me berkenan apartment/condo namun Anas x berkena langsung dek kerna parking space nya. Dia nak ada laman utk BBQ (sbb dia suka jamu kwn2 dtg makan) and paling penting garage untuk dia repair2 kereta and simpan segala barang2 kereta nya >.<
And owh ya, Sada and Sara is getting married. I'll be super busy membantu membuat hantaran, pelamin etc..mana yang mampu dibantu. Bestfriends kan...And saya amat memerlukan baju baru yang vouge sehingga mampu menumpaskan para perempuan single yang kononnya bergaya hahahah!! apa motip ni? gila hahaha

Ok diatas ini baby Darin I yang pandai main air liur, menceceh, nangis kuat2 nak susu, tido memanjang and suka menyanyi

Ini pula kita sekeluarga.. ;p



ainbubuk :)

1 comment:

  1. yeayyy! baby Pau masuk blogggg!! hahahahaha

    ReplyDelete