03 November 2009

melaka..i..love...

I miss blogging so much!! I still cannot accept the fact that I couldnt blog in the office anymore. aih hell-lot to update.

Ok where to start now? ermmm ok, it was a busy week last week, ermmm every week pon lah. But I managed to conduct 2 days training class at Klang. My final class before I resign from this job. heh. Puas hati, macam biasa, the participants love me so much haha. Bukan nak riak wey haha buat so far tak pernah la kena complaint or komen apa-apa kurang memberangsangkan. Semuanya sukaaaa jer. Though I find financial and insurance is a very tough line and seriously it is not my cup of tea, I still can do some of their motivational and communication skill class. Hmm too bad, the requirement is to focus on financial and insurance...nahh....I have to let go..I can't force myself doing something which is sooo 'not in my heart' at all..bye bye colleagues...next week, Thursday will be my last day..I'm soo gonna miss all of you..you guys are the coolest!

Macam farewell entry ;p

Ok, update update...Last week Thurs and Friday slept at Sada's house for 2 nights due to the training in Klang. Then Friday had dinner with Lisha at Johnny's JJ..Bumped into Liana, ex-classmate masa Form 1 in SAAS hehe. Terus pass invitation card. Sungguh menjimatkan tenaga and masa nak gi pass kat office dia ;p Had a long dinner with Lisha, chit chatting non stop..macam biasa lah..girlssssssssssss

Weekend, hmmmm my blastful weekend in Melaka with Kak Jan. It was our 1st trip together. It supposed to be me, Zati, Chot and Kak Jan kan? Unfortunately, due to some circumstances, Zati and Chot tak ikut. But kami masih nak teruskan plan kami ke Melaka. Lisha last minute pulak, and too rushing if dia ikut..haih next time lisha..next time plan bebetul...

Seriously, walaupun dilahirkan di tanah melaka and membesar kat sana..tapi tak pernah la bosan..haha. Walaupun raya haritu baru je gi Melaka lagi macam biasa la setiap tahun ponnn..kewajipan balik ke kampung ku itu. I love Melaka..the food, places, environment, sejarah-sejarah nya! (walaupon sejarah aku corott!!)..everything lah! Tak sah if tak singgah kindergarden, Convent, berek polis..semua tempat-tempat kenangan..best dowh. Rindunya duduk Melaka...sebab tu decided to bring Kak Jan jalan-jalan Melaka sebab nak tunjuk dia macam-macam benda best ada kat sana..So dapatlah dia tengok my favourite places in the world, Melaka hehehe.

We stayed in Mahkota Hotel (staff rate, wee! ;p)..had seafood for dinner kat Umbai, chendol kat Jalan Bunga Raya, masak asam pedas orang kampung, breakfast kat fav spot in Banda Hilir, jalan-jalan Jonker Walk, Kampung Portugese, Banda Kaba, masuk Istana Melaka, gi Stadhuys, Bukit St.Paul, Masjid Kapitan Kling, eh macam-macam lah...amik gambar menggila i tell u ;p

Haihhh...hopefully kita dapat spend time lagi kat Melaka and jalan-jalan puas-puas...next time longer break ok? hehehe...and thank you Kak Jan for spending your weekend with me. Ingat sampai mati! I love u bebeh! =D


ainbubuk

1 comment:

  1. wah..ingat sampai mati tu..hehe..take care

    ReplyDelete