13 January 2011

gotcha weyh!

Life been great except for last week. The whole week was rubbish!haha. OK I shouldn't get too emotional bout it but sapa tak emo kalau when you work with a company yang bila kita nak solat and pump susu pun jadi isu. Tak bagi training for new staff like me and expect I know everything dalam masa 2 hari? And when you clarify something with them, mereka yell kat kita macam kita ni bongok sangat? Fine, angkat kaki blah. Monday morning I texted my ex-1week-boss nak berenti bla bla bla. Then that's it. hahaha Tak pernah dalam sejarah 7 tahun bekerja ni berenti bagi short notice and ada kejadian sampah macam ni.haha. babai!
Now I am happily working with my sister, Along. Dia dah run her own business and I keje jaga ofis and retail outlet dia. Namanya AMS Souvenir, selalu supply barang for government, corporate organization etc. Selain buat admin work and jadi PA dia, ada jugak sikit-sikit design untuk t-shirt ke, souvenir ke apa-apa kena buat. Blog pon kena update jugak sebab depa punya yang dulu dah outdated sikit design and info. And paling funny, I bring Darin to work too! hahaha.
Actually I kena prank dengan my younger sis Apah. She offered me a job katanya dekat office client dia. Time tu masa I duk complaint bout tempat keje last week lah. Pastu ok lah dia cakap leh bawak anak, very flexible yada yada yada. haha. Sekali Monday lepas gi la jumpa dia, masa dia bagi business card tu, tulis nama Along! Tak ke gelak sekuatnya dalam kereta. hahahahaha..biadap la kenakan aku! gotcha sgt!hahahahahha. Rupa-rupanya diorang memang plan nak suh I work with Along cuma aritu tiba-tiba dah keje kan, diorang malas nak tanya. Heh.
So keje la I dah 4 days ni. Tapi baru 2 hari bawak Darin sebab Monday and Tuesday mak ada kat sini lagi. Hehehe. So far so good. Lain yang dirancang, lain yang datang. Ni ke rezeki rimau ke gajah katanya?haha!


ainbubuk :)

1 comment:

  1. muahahhahahahah! aku suke prank2 mcm ni!!!

    ReplyDelete